Tuesday, November 25

Плахо начало

Текст с фармацевтична тематика тук би прочел(а) само ако потърсиш изключително внимателно. В момента се сещам за точно един и той съвсем не отговаря на същинските ми познания. И в действителност някак съм приела, че информацията, която получаваме по време на обучението ни, е достъпна или се подразбира от всички около нас. А все повече си проличава, че никак не е така. И ето в какво се забърках доброволно и с чисто съзнание:

Съгласно Закона за висшето образование и Директива 2005/36 "регулирана професия" е дейност или съвкупност от дейности, включена в Списъка на регулираните професии в Република България, която е от обществена значимост и/или е от съществено значение за
живота и здравето на хората, и правото за упражняването на която е определено чрез законови, подзаконови или административни разпоредби. Необходимо е притежаването на специфична професионална квалификация, удостоверена с документи за образование, правоспособност или предполага членство в професионална организация, работеща за поддържане на високо равнище в съответната професионална област, за осъществяването на което е получила специално признаване от държавата. Регулирани професии по смисъла на директивата са професиите на лекар, стоматолог, ветеринарен хирург, акушерка, специалист по здравни грижи, фармацевт и архитект.

(цитат от тук)

Горният абзац използвах, защото исках да погледнеш и по един малко по-различен (тип сериозен) начин на авторът на този блог. Който не съжалява за взетите си решения и до днес. Удивителен знак.

3 comments:

Anonymous said...

Мога само да кажа следното:
Честит рожден ден! :D

Anonymous said...

4estit rojden den, desi :) ! pojelavam ti mnogo hubavi ne6ta, lubov, trapki, muzika i veseli momenti :)

DESi said...

Благодаря ви! :)

 
Creative Commons License