Saturday, November 1

Капитал 15

Ако случайно си пропуснал старта на проекта, все още не е никак късно да се запознаеш с него.
Провокира личното ми любопитство не само, защото се радвам на кратки филмчета, а и заради възможността да "проверя" съзнателната си памет. И се оказа, че е отразила почти изцяло събитията, споменавани в началото на всяка лента (до тук). Доста от станалото в чужбина ми е убегнало, но тогава ми струва, че беше важно дали вечерта пак ще има режим на тока или не, а не, че се е появил eBay. Или поне у дома. Също забелязах, че 1994-5,6 някак са минали през погледа на едно дете. Което само може да ме радва, защото ако бях родител тогава, определено щях да съм като майката от Омлет. В действителност това е филмчето, което най-силно ми повлия и ме накара да се замисля от всички, които гледах до този момент. Иска ми се да вярвам, че подобна криза няма да се повтаря. Вторият ми фаворит е от тази седмица - In memoriam, просто е прекрасно нежен.

3 comments:

Nikolay said...

Аз 96-7-а помня, че бях по митингите и скачах. В училище, учителката дойде и каза, че доларът е стигнал 300 хиляди лева. Общо взето - с нищо добро.

Katz said...

Триста хиляди лева доларът никога не е бил. Удари 3700 някъде.

От проекта гледах само филма около България-Германия от САЩ '94, който ми беше супер скучен. Може би сред другите има хубави.

DESi said...

Този първият беше на път и мене да откаже - всички други са МНОГО, много по-интересни. :)

 
Creative Commons License