Tuesday, November 25

Сезонни навици

Натрупалият сняг и заледените улици са повече от интересна гледка, особено когато можеш стоически да издържиш на лютия студ, имаш малко време на разположение и поне (едно) набито око.

Шокирана съм от младите девойки, които видях да съществуват по блузки и с якенца под ръка, вместо на гърба и закопчани до челото с цип. Също и от ентусиазираните студентки с мини поли и аналогични панталонки, извадили на показ хубави крака, за които съм сигурна, че бяха вледенени до синьо и готови за ампутация. Още повече се възхитих на две млади жени, качили се, сякаш за да изпитат вестибуларния си апарат и акробатични умения едновременно, на непоносимо високи токове. Силно е да се каже, че вървяха, подпирайки се една о друга, а не е като да бяха пили; може пък чайка да го е сторила с мозъците им. Станах свидетел на няколко лупинга от женски род, но пък всички участници се държаха като същински аристократи и продължиха целенички и невъзмутими. Същинска забава за страничния наблюдател.

Теоретично по-силният пол изглеждаше съвсем необезпокоен от създалата се ситуация - мокър и опръскан с кал, но мъж! Явно в оцеляването сте наистина по-добри.

И все пак в невъзможния градски транспорт отново бе женско царство, съдейки по писъците при натъпкването на поредната доза човешка плът. А големите дамски чанти и нагримираните до уши физиономии внасят смут в мъжката душа, навярно...

6 comments:

Katz said...

"Теоретично [по-]силният пол" -- някакви феминистки настроения ли долавям?

DESi said...

Мрън-мрън. Ми всъщност не :P

Marmalad Shipkofff said...

ами то си е за възхищение да ти кажа

trakatumka said...

Оле, на мен тия с токчетата тип "пирон" посред зима са ми любими:D И точно днес една такава особа на слизане по стълбите за метрото така лошо се изтърси пред мен, но докато успеем да й подадем ръка за помощ, тя беше на крака и продължи съвсем невъзмутимо:D.

DESi said...

Да, с този пирон най-добре да се заковат по домовете. :D

Silviya said...

Леле,пирон до пирон са как успяват, но тук може би трябва да си призная, че и аз съм носила такива пирони в студени снежни дни!Честно казано и аз още се чудя как съм с два крака!

 
Creative Commons License