Monday, November 3

Добитък или стока

е простонародно разговорно название на селскостопанските животни и птици, които се отглеждат от човека с цел получаване на определена продукция (месо, мляко, вълна и др.) или трудова експлоатация.

Така изглеждах днес, мъкнейки 2 свръхтежички чанти, в които носех моите съкровища, плюс необходимостите за университета. Много мразя, когато всички козметични продукти свършат, сякаш нарочно уговорили се, по едно и също време. Финансова криза и още как! При положение, че задължителните запаси и от някой други неща бяха изчерпани, ето какво придобих ударно в рамките на деня:
Гледам сега снимката и си мисля, че май е доста показателна за стандарта, който се стремя един ден да си осигурявам напълно сама. Щото Райчо, с банкноти излизащи дори от ушите и ноздрите, е заветната цел в живота на едни други дами. По този повод, ти изобщо не подозираш, но отдавна обмислях един пост на тема Идеалният, или нещо подобно. В последствие реших обаче, че щом се появи, първо ще се оженим, и второ - ще ти покажа снимката му тук, когато вече ще си е само мой!

Умалителната форма за добитък е добиче. Тя се използва за означаване на подрастващите малки на добитъка или за изразяване на емоционално отношение към вербалния обект.

Цитатите в налото и края са от Уикипедия.

Edit: Ето и какво ми показа, инспириран от снимката, И.

10 comments:

Anonymous said...

Аз пък наблягам на лютеница - тая с хорцето, толкоз пара има, толкоз веселба.
Б.

Anonymous said...

TRICIIIIIIIIIIIIIIII hahaha u nas si imame laf za tricite, nikoga ne svar6vat, moga da ti usluja sledva6tiq pat :)))))))

;)

DESi said...

Ми ще се видим по "на трици" някои път, хихи.
Ти как ги обичаш?

rės said...

хихи, познат обект в горния ляв ъгъл ;) дано ти допадне... а иначе - c'mooon, трици??? :))

anchett said...

хаха триците са нещо страхотно! с кисело мляко, плодове, ядки и малко мюсли :) вкъщи редовно обирам всички майтапи заради тези ми навици. да не говорим, че докато повечето българи мъкнат към Германия сакове с луканки, кашкавал и лютеница (съвсем, ама съвсем честно), аз си позволявам единствено трици и соеви кубчета (нещо гениално, което не съм намерила в никой азиатски маркет).

поздрави за избора :))

plamenj said...

Това е оригиналната галерия:

Time | What the World Eats

Виж и:

Breakfast на Jon Huck

Щях да се заям за Amica-та, ама нали съм добричък ;-)

DESi said...

@res: ще пийна от какаото в най-скоро време, било с кафява захар (кеф!), а триците са пристрастяващи, не мога да се спра. :D

@anchett: Аз слагам обаче прясно мляко...А тия соеви кубчета с какво се ядат? Май никога не съм виждала.

@Пламен: Тия със закуските са много симаптични, аз май ям всяка сутрин различно(или нищо) и ще трябва да се снимам, прегърнала целия хладилник(или сама),хаха.

Какво й е на Amica? :(

Katz said...

Ето и какво ти показва, инспириран от снимката, Д.

Anonymous said...

desi, az trici ne qm, nito kornfleiks, predpo4itam klasi4eskite prepe4eni filiiki sas sirene :D

Anonymous said...

интересно ми е колко пари отидоха за нещата на снимката?

 
Creative Commons License