Tuesday, March 11

Profiler

Имам гадния навик вървейки да зяпам хората, с които се разминавам. Улавям се, че е най-вече заради лицата/косата и облеклото им. (Е ок - не съм много в час:)). Често ми се случва да запомням физиономии и по-късно същия ден да срещна на друго място някой от тези случайни минувачи. Естествено, че ги разпознавам.

Напоследък, от 2-3 месеца, а също и миналата година, когато се беше позатоплило вече, срещам един мъж по пътя към вкъщи почти всеки ден. Вярно, че гледам все да минавам по нови маршрути, но явно и той също. А и възможностите не са чак толкова много. Всеки път е с тъмен костюм, има една розова, една червена и една синя вратовръзка. Носи очила и според мен е към 30 и няколко годишен, може би към 40. Подозирам че работи в банка/министерство/офис около бул.Витоша.

Чудно ми е, като изключим, че аз съм психар и го помня, дали и на него му прави впечатление? Даже ми става смешно вече като го фокусирам как крачи, зяпайки небрежно витрините. Не че е готин или нещо такова, ама би било забавно да му кажа някой ден - "Здрасти! Прибираме се,а ? Приятна почивка!" Сега като се замисля, засичаме се обикновено в късния следобяд към 4-5-6.

Така официално към усета за хитови песни от нови албуми прибавям и запомнянето на физиономии за кратък период от време и по-късното им разпознаване.

Като се замисля, чичкото прилича донякъде на Николай Василев, ама в по-несимпатичен вариант. (Иначе може да е добър човек, знам ли.:))

6 comments:

Unknown said...

На крака и силни овации, миш. :).

DESi said...

Ахаха, аплодисменти за момичето, което... нали ;)

Anonymous said...

Аплодисменти за момичето, което следи вманиачено хората по улицата и после си признава публично за това :D

DESi said...

Еее...не е вманиачено, спонтанно става! :)

Anonymous said...

Оле, и аз съм така, все ми се карат околните, а аз си зяпам...
Спонтанно е, нали?

DESi said...

Да, правя го без да искам. Все така се случва. :D

 
Creative Commons License