Thursday, July 17

Летен четец

Не е тайна, че обичам буквите. В предстоящите дни мисля да погълна значително количество от тях, по формата на интересни на пръв поглед четива. Някои събираха прах по време на сесията, но сега настъпи и техният час. На първо време ще утоля жаждата си с:

Съвсем случайно я видях днес, а не знам защо, но книгите от това издателство са ми слабост. Дано да науча някой трик, който да приложа върху теб. Понеже съм почтена, ако го направя, ще си призная накрая в скоби.

Не помня дали само съм казвала, не тук, или и тук (амнезия) за тази книга. Хуморът в нея е изключително интелигентен, четенето е истинско забавление. Забравих си я във Варна, ще я довърша скоро. Факт е, че самият Хари Потър е клекнал пред нея в Германия, също и Дан Браун, който следва да бъде забранен.

Резюмето ме впечатли достатъчно, за да си я представя като подходящото четиво на плажа, под чадъра, със сладолед.

Номер четири е доста добре пипната, държейки я в ръце изпитвам страхопочитание - красива e. Би било жестоко да бъде захвърлена на пода или да стои с прегъната страница до мястото, до където съм стигнала. За нея разбрах от интернет, авторката ми е напълно непозната. Оказа се, че това е четвъртата й книга. Има си и приятен сайт.

За пътуването утре съм приготвила тривиалния Гришам. Купувайки си последната му книга, момчето от книжарницата ме погледна леко със съжаление. На мен пък ми е интересна...

2 comments:

Anonymous said...

"Колибри" издават едни от най-яките книги и според мен :) приятно четене от мен :)

DESi said...

Да, явно имат добър...подбор? :)
Мерси, вчера унищожих Гришам-чето, сега се чудя коя да подхвана. ;)

 
Creative Commons License