Wednesday, July 9

Мързеливите българи

Това е може би най-точното ми и кратко мнение относно испанците, което успях да си съставя в рамките на седмица. Очевидно, не е окончателно.

Типичният испанец се представи като горд тъмен субект, не особено привлекателен. Определено обаче е късметлия, имайки предвид дамите, навъртащи се около него. Те са толкова впечатляващи, ще често затаяваш дъх, когато се разминете на улицата. Характерно и за двата пола е, че имат вграден мегафон, който неизменно прави разговорите им чуваеми в значителен радиус. Приликата с нас е огромна, що се отнася до показност, нахалство, мудност и изкоренена организационна способност. Само че при тях са доста по-усъвършенствани. Въпреки, че бях предупредена за местните черти, на място цари такъв хаос, че немец би се прострелял, обесил и удавил последователно от възмущение.

Градът, в който бяхме - Торемолинос, се конкурира по мръсотия със София. Оказа се, че е проспериращо малко градче(село?), пълно с местни мучачоси, пияни англичани и застаряващи ирландци, плахи чехи и големи тумби италианци. Застроен плътно с хотели и високи блокове около тях, така че живущите в последните да се наслаждават от терасите на припичащите се долу туристи.






Доколкото ми стана ясно, по крайбрежието има и доста по-луксозни местенца, но не това беше целта на нашата почивка. За сравниение - чадър и 2 шезлонга, при нас за 4 евро, стрували 4 пъти повече в съседното градче, Марбела, където ходели испанските звезди да се изфукат с новите си придобивки, било то яхти или пък любовници.





Не знам дали е характерна особеност, но грозни кученца, вързани на каишка и буквално влачени по корем между тълпите от хора бяха много популярни. Освен тях, имаше и някои, хм, по-особени домашни любимци. Ахахаха.



Не стига, че е прасенце, което грухтеше така мило, че и на мен ми се прииска да си имам, но и определено печелеше повече внимание (и храна) от кученцето. Крачетата му, които не се виждат, бяха боядисани в синьо.

Сега ще отида да си приготвя наново куфара за следващата дестинация, ще продължа да ти разказвам при първа възможност.

3 comments:

Marmalad Shipkofff said...

Горкия германец :D

Anonymous said...

Браво, браво! Разбирам, че си изкарала хубаво! Чакам с нетърпение следващата ти спирка :) !

DESi said...

Благодаря ви, че наминавате тук. :)

 
Creative Commons License