Wednesday, February 20

EKO

През Капитал, та до Дневник.

DEGRALEN® - разбирам от тук, не е кой знае колко невероятно екологичен. Торбичките отново ще ги употребяват еднократно, но рециклирането ще е по-лесно. Пука му на някой, че те се разграждат по-лесно под действие на слънчева светлина/радиация и кислород от въздуха. А и споменатите условия не напомнят ли тези на близките поляна/парк/улица? Т.е. деграленовите торбички ще са новата урбанистична украса? Тази секция някак не ме убеждава в чудодейността на материала, макар че би било феномен да няма недостатъци.

Да отучиш хората от найлоновите торбички ми се струва непосилно. Би било много по-хубаво да продават само в торби от плат или всеки да си носи такава собствена или кошница, когато отива на пазар. Може и да изглежаш като лек ексцентрик, но да напазаруваш в кошнища е и някак романтично? Струва ми се пълна идилия ако можеш и да не се озърташ за някое цигане, което да ти дръпне салама от кошницата.

2 comments:

Unknown said...

Аз си имам една платнена торбичка от край време си ходя с нея за покупки. Супер ретро съм, намачкана такава. :D. Иначе хората с какво ли не ходят да пазаруват, раници, кошници, но рядко виждам тук да се мъкнат найлонови торбички от магазина, въпреки че се продават, де. Пък знам ли ги и аз от какъв материал са.

DESi said...

Браво!
А иначе - при теб е раят. Що избягах аз не него - не зная :)
Ретрото си е ок, потърси си и от онези мрежички - 100% дядо ти е носил с такава буркани кисели краставички. Поне моя носи ;)

 
Creative Commons License