Sunday, May 9

Имаме някакъв проблем

Народопсихологията на повечето българи е да клякат, по всякакъв повод. Не мога да си обясня по друг начин как всяка държава, граничеща с нашата, е по-добре. При това във всяко едно отношение, макар и малко крайно казано.
И градовете са градове, и културата е култура, и хората са културни. Храната е местна, и това се уважава. Жените са красиви не по-малко от българките, киселото мляко и то е вкусно, ракията и шопската салата не са най-големият повод за национална гордост - всички подобни митове се сгромолясват. Пътищата се поддържат, архитектурните забележителности не се взривяват, парковете се косят, и т.н....

Всичко това не звучи ли като съществуване и развитие на всяка една европейска държава? Дали ни прави чест постоянно да се променяме, за да се харесаме на останалите? Жалко е, че вместо да запазваме българската си идентичност, или поне хубавото от нея, се самозабравяме и ставаме за срам.

Просто не е нормално, хора, толкова близо до нас, да живеят така различно. И под различно разбирам хубаво.

4 comments:

Katz said...

Поздравления за написаното.

RMPG said...

Проблемът е в нас. Нищо не ни се прави - нищо не правим.

AirMonkey said...

Румъния по-добре? Мен в това никой не може да ме убеди след опита ми там...и то не еднократен.

Anonymous said...

Защо да се прави? Ще вземе да стане хубаво и да ни хареса. Я така си е добре - кочинка и не е трудно да си богат сред бедни духом.

 
Creative Commons License