Friday, June 20

It's showtime



Отидохме рано-рано във Втора хирургия, водени от почти детското любопитство - да видим. Екипирахме се и прекарахме вътре, наблюдавайки, няколко часа. В операционните е много топло, а ние бяхме с по 3 ката дрехи като напълно незапознати с условията и с това, което ни очаква там. Какво видяхме - по-добре да не знаеш.



На тръгване се снимахме с лекаря, уредил престоя ни. Изобщо не се чувствах на мястото си, колената ми бяха омекнали (може би от жегата), а мозъкът ми дълго след това асимилира случилото се. Но не съжалявам, че отидох, дори напротив.

Макар че беше преди време, все още помня колко е тънка линията между живота и смъртта. Клише, но видиш ли я - осъзнаваш и се шокираш, че може ти да лежиш в операционната. Влизайки в болница се оставяш напълно в ръцете на лекарите. Независимо, че извън нея си много велик, богат или известен - вътре, си напълно безпомощен и зависим от хората в бели престилки. А доколко те съзнават това, не мога да кажа - цялата ситуация е прекалено отговорна, за да мога да я понеса.

Затова и не уча за лекар.

10 comments:

Marmalad Shipkofff said...

Хахахха последното изречение напраяво промени всичко... през цялото това време си мислех, че учиш точно това и че например си ходила на първата си аутопсия или нещо от този род..

DESi said...

И накрая настъпи обрат, а? Хахаха, да не съм луда да уча за лекар, и без това са ми слаби ангелите. :))

Anonymous said...

а къде учиш фармацевтика? иначе определено е по-яко от медицина :)

rės said...

на снимката сте прекалено развеселени за хора, които току-що са се сблъскали с изложение на човешката анатомия в натюр :))

DESi said...

@nikru Първо бях една година в Германия, но после се преместих в София - в Медицинския.

А специалността се казва фармация. И да, определено е най-лесната и приятна от 3-те медицински (фарм.,медицина и ново:дентална медицина ака стоматолигия). :))

Btw - къде ти е блогът? Нещо не ми го изкарва към профила ти...

@rэs Що бе, на втората сме сериозни. Тя е след видяното, а първата - преди. Пък май на момчетата им беше по-веселко от на мен, нормално (?).

Anonymous said...

ахам, зачудих се дали пък не учиш до моя факултет - фармация към СУ :) а блогът си е на reflexi.блабла :)

DESi said...

@nikru Ако ти учиш във факултета по журналистика - да, лепнати сме. Аз чак сега се замислих сериозно какво си искала да ме питаш. Та - съседи ли сме? :)

Merci за блога, сега вече ми е на ръка разстояние, че му бях забравила адреса.

Anonymous said...

а, там уча. значи все пак излиза, че сме съседи :)

Anonymous said...

От целия пост, който е относно ходенето ви до хирургията, би трябвало точно момента със случващото се вътре да е основната част, а ти казваш, че не ни трябвало да знаем какво сте видели... И какво остава от ентрито, това, че сте били с 3 ката дрехи, много интересно..

DESi said...

Аха, а на теб дано да ти става все по-безинтересно тук. Какво би трябвало да е основна част на поста е изцяло МОЕ решение...

Все пак уважам пациентите, споделяне на видяното би било грозна и нечестна постъпка спрямо тях.

 
Creative Commons License