Monday, May 12

Zeiss

Откакто ми се налага да нося очила, а това не е от скоро - 7-8 години (остарявам), започнах да обръщам повече внимание на зрението си, или поне се опитвам. Ако и ти си цайсат знаеш, че пекне ли слънце - трябва да се мисли за други варианти. Сещам се за следните възможности: очила и шапка с козирка, слънчеви очила с диоптър, лещи и слънчеви очила.

Аз лично практикувам последния вариант, но често казано не е много удобно, защото лещите не са за всеки. Търсейки спасение за уморените ми от тях, а и от стоенето пред компютъра, очи, днес се запътих към аптеката да си купя капки. Както и очаквах, ми дадоха Visine.

И тук идва моментът да си блъскам главата от яд, че не съм прочела предварително кратката характеристика на продукта у дома. Защото, въпреки, че специално поисках капки, които могат да се използват и по време на носенето на контактни лещи, в точка 6.2 Несъвместимости пише:

Трябва да се избягва директен контакт с контактни лещи.
Помощното вещество benzalkonium chloride може да обезцвети контактните лещи. Затова контактните лещи трябва да се махнат преди употребата на капките за очи.

Еми много хубаво, но не беше това начинът да ми ги пробутате, по-възрастна колежке! Грр.

2 comments:

Anonymous said...

Тъй като на абитуриентската си ще нося цветни лещи, гримьорката ми каза да си купя Visine, за да са по-спокойни очите ми. Явно не е много добра идея. Освен че не е много добра, явно е ужасна идея. Затова е станала гримьорка, а не очен лекар...

И все пак с твоите може да няма проблем?

DESi said...

Хубаво, че си прочела това значи! Доколкото знам, капки, които можеш да си слагаш и върху лещите, се отпускат само с рецепта. Просто помоли очния ти лекар да напише една, за да нямаш евентуални проблеми.
А и на бала няма да е никак ок да ходиш и да ревеш. ;)

Моите лещи са безцветни, но не мисля да пробвам в никакъв случай!

 
Creative Commons License