Wednesday, May 14

За разсънване

направих добро дело. И тъй като не правя такива неща всеки ден, - се почувствах супер. Случи се така, че вместо ранно ставане в 8 и залягне над учебниците, си станах в 9 най-спокойно и отидох да си мия зъбите. Но, както често се случва в страхотно-построения-ни-блок, токът пак спря - за секунди, но достатъчно кратко за кофти случка.

Мисля, че тук са 12 етажа, но може и да са малко повече. Обслужва ги един от най-калпавите асансьори на света - честно, по-скапан в нов блок не съм виждала. Сглобяван е явно от самоуки знахари в Китай или просто на някой са му дали купчина ненужни ламарини и са му казали - "Я да видим какво можеш да направиш от тях!". Освен това стои от 2,5 години опакован в найлони - "за да не се цапа", а всъщност - защото чистачката я мързи да го поддържа всеки ден в добро състояние, след като е превозил поредната глутница майстори-палачори.

Както и да е - чуха се писъци и блъскане в асансьора някъде над мен. Някаква жена беше заседнала и сигурно щеше да си загине там ако трябваше да разчита на т.нар. портиер долу, който е пълен глухар. Освен това ми държи сметка кой идва у нас, но за това друг път.

Слизам аз бързо долу по пижама, а той си пафка пред входа невъзмутимо. Докато му обясня какво става и той да реагира мина притеснително много време, затово взех нещата в свои ръце. (хохо!) Обадих се по телефона за спешни случаи, лепнат на вратата на асансьора, забележи - отвън! Има и вътре - но там няма обхват. Много хитро, а?

Екипът е вече тук и оправя бъркотията, така че мога да си отдъхна и аз. :)

3 comments:

Katz said...

Браво, Деси! Само дето Супермен не звъни от телефонната кабина, ами се преоблича в нея :-P

Сетих се за заключената баба.

Unknown said...

Кат спре асансьорът да не пускат отровен газ вътре? :).

DESi said...

@Митко: Е аз бях по пижама, това мисля е екип достоен за Супермен. :P

@Зайо: Надали, той е толкова калпав, че екстра като отровен газ би изглеждала не на мястото си. :D

Иначе - към 17:00 още не беше поправен; никой не ми благодари за нищо.

Това българите са пълни дебили.

 
Creative Commons License